SECRETUL VEDETELOR, SUPA DE RÂNDUNICĂ …și proprietățile ei miraculoase

Dacă m-as gândi la o călătorie cu o multitudine de beneficii pentru trup și suflet, ar fi una în Asia.
Fascinația unor țări ca Japonia, Thailanda, Vietnam, Cambodgia, China pornește de la obiectivele turistice și locurile de o frumusețe deosebită, dar și de la experiențele gastronomice pe care le trăiești o dată în viață.

Una dintre delicatesele culinare pe care nu le-aș rata într-o vacanță în Asia ar fi supa de cuib de rândunică orientală, supranumită ”caviarul estului”.
Este hrana preferată de miliardari și de vedete din lumea filmului și muzicii, care au un ritm de viață solicitant. Printre celebritățile care combat oboseala cu supa de cuib se numără Jackie Chan și Andy Lau.

Asiaticii cred că această supă are efecte miraculoase chiar și pentru cei cu boli cronice, pentru că abundă în proteine și aminoacizi, rândunica orientală folosind la construirea cuibului propria salivă.


Cuib de rândunică orientală – ingredientul pentru supa delicatesă, băuturi energizante sau cosmetice
Sursa foto: xinyanbirdsnest.com

Beneficiile cuibului de rândunică și a preparatelor pe baza lui sunt binecunoscute de asiatici de peste 400 de ani, în China apărând supa din acest ingredient.

O piele sănătoasă, fără riduri și imperfecțiuni
Despre cuibul de rândunică se spune că are proprietăți anti-îmbătrânire și anti-acnee, stimulând producția de colagen și elastină, datorită unora dintre cei 18 aminoacizi pe care-i conține.
Astfel, acest ingredient magic, ce se poate consuma fie în băuturi nonalcoolice, fie ca supă, poate preveni apariția ridurilor, reface celule pielii, estopează petele și conferă tenului un aspect luminos. Dacă mergeți în Japonia, n-ar fi surprinzător să aflați că gheișele ar folosi cuibul de rândunică pentru a-și prepara loțiuni pentru față.


Cuib de rândunică
Sursa foto: xinyanbirdsnest.com

Supă detofixiantă și energizantă
Consumul regulat de supa de cuib stimulează creșterea numărului de celule roșii al căror scop principal este transportul de oxigen în organism. Astfel, această delicatesă poate ajuta la curele de detoxifierea organismului, dar și la energizarea acestuia, cuibul debordand de magneziu, cupru și zinc ce ajută la funcționarea organismului la parametrii optimi.

Bună pentru diabetici și cardiaci
Datorită aminoacidului leucină pe care-l conține, un preparat culinar pe baza de cuib de rândunică ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, fiind astfel un preparat despre care se spune că este benefic diabeticilor. De asemenea, fiind un considerat un puternic antioxidant, antiinflamator și un produs ce ajută la întărirea sistemului imunitar, asiaticii recomandă supa de cuib și celor cu boli cardiovasculare.

Alte beneficii ar supei de cuib ar fi:
• stimularea memoriei
• creșterea libidoului
• regenerarea cartilajelor
• îmbunătătirea digestiei și a funcțiilor ficatului
• combaterea oboselii și stresului

Unde mănânci cuib de rândunică și la ce costuri?
Țările asiatice sunt cele în care poți consuma fără grijă preparate pe bază de cuib, fără să te gândești că sunt contrafăcute.
Dacă un castron cu supă costă mai mult de 100 de dolari sau un kilogram de cuib pornește de la 2000 de dolari, mai mult ca sigur că acel preparat este veritabil.

Costurile ridicate ale acestui ingredient asiatic magic sunt date de:
• Raritatea lui și dificultatea culesului.
Păsările sunt locuitori ai peșterilor, își construiesc cuiburile la înalțime, făcând dificil procesul manual de recoltare pentru culegătorii care n-au tot timpul echipamente speciale de protecție.
• Curățarea manuală a bucăților de cuib de sutele de insecte pe care le găzduiesc.

Dacă ești în Vietnam, un kilogram de cuib de pasăre de calitate superioară (adică unul cules recent) poate atinge prețuri chiar și de 5000 de dolari. Dar media cu care se vinde kilogramul în prezent este de 2500 de dolari.
Vietnamezii consumă cuibul mai mult sub formă de băutură sau în stare brută spre deosebire de chinezi, la care acesta este comercializat ca supă.

Cât cuib să consumi?
În privința cantității, asiaticii recomandă un consum zilnic de 2 grame de cuib sau de 60-80 ml de supă. Altfel spus, dacă îl cumpărați periodic, cuibul de rândunică de calitate medie devine accesibil ca preț, 100 de grame costând cca.150 – 200 de dolari.

Dacă te tentează să îți faci provizii de cuib de rândunică orientală și te fascinează Asia, poți încerca experiența unei vacanțe organizate de J’Info Tours.
Următoarele plecări către Asia sunt
• Thailanda – Vietnam – Cambodgia (15 nopți)
• China – Hong Kong (13 nopți)
• Indonezia – Inima exotică a Asiei (8 nopți)
• China – Tibet (13 nopți)
• Thailanda – Malaezia – Singapore (8 nopți)
• Japonia, Magia Naturii și Coreea de Sud (14 nopți)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.