O intalnire cu Mihai I. Sau cum i-a schimbat viata lui Edith Piaf de Romania.

Au fost zilele in care ne-am despartit de ultimul mare monarh al Romaniei. Anvergura sa istorica a fost completata de o fire calda, primitoare, perfecta pentru un parinte al unei natiuni. Oriunde, oricand, pentru orice roman, aparitia sa a adus un reper de bun-simt, decenta si dorinta de a fi mai bun! In viata Luminitei Baicu, cunoscuta sub si numele de “Edith Piaf de Romania”, Majestatea Sa a insemnat acel moment profund de iluminare si schimbare care a dus-o catre respect, performanta si celebritate. S-au intalnit in 1995, la restaurantul romanesc “Les Carpati” din Elvetia, pe care ea il patrona. Acolo, Regele a avut o intrevedere cu comunitatea romaneasca din zona, ascultand cu inima deschisa melodii de acasa. Au pastrat de atunci o relatie frumoasa si, cand Luminita a avut prima lansare de CD in Romania, Majestatea Sa i-a trimis un mesaj calduros.
Priviti fotografiile si aflati-i marturia.

“Era un Om impunător! Toata făptura lui emana demnitate, te impresiona privirea lui! Se uita direct in ochi, iar albastrul ochilor lui nu era un albastru obisnuit! Din privirea lui, simteai ca ar fi vrut sa faca atat de multe, dar timpul nu a avut rabdare!
Cand vorbea despre romani, simteai iubirea! Un om atat de fin si frumos la anii lui pe atunci! Mi-a spus ca poporul roman este un popor ales de Dumnezeu si ca soarta Sa a fost atat de nedreapta, pentru ceea ce visa sa faca! Imi spunea: “Simt ca noi, ca romani, suntem rataciti! Si nu mai credem in nimic! Ne-am imprastiat sufletul peste tot! Si astfel, ne vom pierde ca natie!” L-am intrebat ce ar mai mai fi putut face El pentru noi, ca sa ne salvam? Mi-a raspuns trist: “Ce pot face, atata timp cat oamenii nu doresc ca eu sa fac?”
Anii au trecut, dreptatea acestei constatari amare a ramas.
Mi-a strans mana si a spus:”Doamne ajuta, sa ne revedem intr-o lume asa cum eu o doresc!”
Si a acceptat sa faca doar cateva fotografii.
Acum, la despartire, sper sa stim cu totii ce am pierdut!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.