Cum să dai o șansă unicității copilului tău! Academia de copii ai viitorului

ACUM NU MAI SUNTEM TEDDY, CI TUDOR.

Vine o vreme cand copilul tau are nevoie de alegerile tale intelepte. Cand viitorul sau poate depinde de felul in care stii sa ii dai aripi. Intr-un sistem scolar in care, deseori, este mai important daca stai in banca decat daca te ridici… Intr-un sistem in care, daca te incadrezi in sistem, atunci esti bun, iar stralucirea ta se pierde intr-o mare de conveniente… Ce faci pentru a nu omori scanteia de unicitate din copilul tau?

Este o dilema uriasa. Important e sa fii cuminte si sa “tocesti”? Sau sa iti arati personalitatea? In perioada in care se vorbeste tot mai mult de sindromul “burn out” chiar si la copii, ducandu-i pe culmile stresului, solutia este UNA: cautati sa-i stimulati, sa-i priviti asa cum sunt. Copiii viitorului nu vor fi roboteii unui sistem care, iata, crapa pe la colturi!

Avem norocul unui copil cu abilitati speciale, dar care, tocmai pentru ca este o personalitate libera, nu accepta regula lui “trebuie” fara sa o inteleaga si sa o simta utila. Oricat de daruiti am fi,  oricate carti am citi, mediul care-ti slefuieste stralucirilor copilului tau, dar si care iti deschide si tie, ca parinte, caile catre o viziune universala, este necesar. Chiar esential.

Am avut sansa uriasa de a-l cunoaste, chiar la gradinita unde Tudor a fost in ultimul an, pe profesorul Florian Colceag, un vizionar al unei noi generatii de copii inteligenti, nealiniati, speciali, si am fost, impreuna cu Tudor, la tabara de vara a Kogaion Gifted Academy, organizata de echipa Dianei Petcu. Iar orizonturile s-au deschis o data in plus. A fost un pas extraordinar in maturizarea lui! Acolo a decis singur ca, de acum, sa i se spuna Tudor, si se comporta ca atare!

Cautati alternative pentru copiii vostri, pentru ca ei sa priveasca acolo unde le este menit!

O varianta de lucru este “Ziua portilor deschise” pe 24 august si pe 5 septembrie, la Kogaion Gifted Academy. Doua ore in care parintii se intalnesc cu mentorii, le este prezentata structura unei zile (inclusiv cursurile de enrichment concepute pe baza nevoilor de dezvoltare ale fiecarei varste) si parcurg un tur al spatiului unde se vor desfasura activitatile copiilor.

 

Pentru cei sedusi de idee, exista si KOGAION SELF MASTERY , un program after school adresat copiilor din clasele 0 – IV, avand ca obiectiv identificarea abilitatilor native si deschiderea orizontului de cunoastere in diverse domenii.
Care sunt atuurile acestui gen de auto-cunoastere:
– 10 cursuri incluse, adaptate nevoilor de dezvoltare ale fiecarei varste;
– 13 mentori specializati in diverse domenii ale cunoasterii;
– monitorizare permanenta, evaluare si feedback privind evolutia copilului;
– 450 mp la 50 m de parcul Herastrau;
– material didactic specific si dotari care sustin o educatie de calitate.

Este un pas urias pe care l-am facut pentru Tudor. E momentul in care drumurile se definesc. Si ganditi-va la vorbesle profesorului Colceag:
“Supradotat este fiecare copil obisnuit, caruia i-a fost evaluat corect potentialul.”

1 Comentariu

  1. Alistar Angelica - 18 august 2017 reply

    Adevarat. Cu aceste tabere, cursuri si scoli se deschid noi orizonturi. Atat pentru copii cat si pentru parinti. Multumim!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.