In memoriam: o dupa-amiaza la Paris cu Karl Lagerfeld

A fost un vis si ceva, ceva dureros m-a facut sa ma trezesc din el! Visul unei zile in care am respirat alaturi de el in Templul Zeilor.
Pasiunea pentru moda mi-a adunat, in ultimii ani, eforturile si emotiile in zeci de cautari ale perfectiunii in social media si presa. Efortul meu nu a fost in zadar, pentru ca in octombrie 2018, am primit prima doza de fericire: o invitatie din partea echipei Chanel Milano de a veni la Paris. Chanel Fashion Show pret-a-porter pentru primavara-vara 2019 urma sa se desfasoare sub ochii mei. Eu, in inima brandului care da ora exacta a elegantei in lume? A fost cea mai frumoasa confirmare a pasiunii mele pentru eleganta.

Intr-o toamna nefiresc de rece pentru luna octombrie, am pasit, alaturi de avangarda fashion-ului, catre Grand Palais, acolo unde urma sa vad pe viu atingerea de geniu a lui Karl Lagerfeld pe care o admiram de atatia ani. Am savurat, alaturi de minti creative si criticii cei mai valorosi, o colectie in care Chanel era Chanel, dar era mereu altceva. Fresh, neasteptat si totusi egal cu istoria sa.

Am admirat prospetimea lui Karl Lagerfeld, la o varsta venerabila, si m-am bucurat sa trec pe langa el, dupa ce salutase o lume intreaga la finalul colectiei.
Am comentat cu pasiune avalansa de fericire, culoare, spirit, la restaurantul “L’Avenue”, de pe Avenue Montaigne, impreuna cu o selectie extrem de aleasa de influenceri si oameni-cheie din echipa Chanel, dupa incheierea colectiei.

Asistam insa la un moment istoric si as fi vrut sa nu fie astfel. A fost ultima colectie Chanel patronata de unicul Karl Lagerfeld – un vizionar cum rar a avut lumea modei.
Poate ca Dumnezeu a privit suma mea de emotii si mi-a oferit raspunsul: vino sa vezi ultima mare simfonie a marelui Creator!
Daca as fi putut fi acum intr-unul dintre magazinele in care se afla o carte cu gandurile fanilor pentru Karl Lagerfeld, as spune doar atat: “You are my inspiration!”
Multumim pentru frumusete, Karl Lagerfeld!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.