Lacrimi de speranta pentru Tudor, in prima zi de scoala

Am lacrimat. Am lacrimat cu o zi inainte… Pentru ca am inteles ca, iata, nu mai e doar un copilas.

Ne-am dorit enorm ca el, Tudor al nostru, sa fie nu numai un copil cu o minte extraordinara, ci si un om care incepe sa se adapteze acestor vremuri. El, sensibilul, puternicul, talentatul, orgoliosul. Si pe 10 septembrie, duminica, inainte de prima zi de scoala, am sarbatorit ziua de nastere a mamei mele si am ciocnit un pahar, cu gandul ca provocarile vietii devin, iata, mai mari. Lacrimile erau… de speranta.

Orice om, oricat de puternic si de matur ar fi, intra intr-un  mediu cu totul nou pe varfuri. Imaginati-va ca patrundeti intr-o sala in care nu aveti niciun cunoscut. Chiar de sunteti o figura publica sau un anonim, asteptati reactia, incercati sa va faceti placut. Un copil ar putea sa treaca altfel peste emotiile omului matur?

Tudor a intrat intr-un mediu cu totul nou. Este Little London International Academy, o scoala cu un blazon spectaculos, in care chiar el, Tudor, a ales sa intre in “Clasa Zero”, simtind o unda de prietenie pe care nu a regasit-o nici la scolile de stat in care am pasit impreuna, nici la alte scoli private, bune, dar poate mai rigide.

Suntem in a treia zi in care Tudor a intrat intr-o clasa – numita “Adventurers”! – cu copii care se cunosteau deja de la gradinita. Si nu stiu daca s-ar fi putut acomoda putin mai lesne, daca nu ar fi avut sansa unor educatori cu calm, intelegere si dragoste pentru ideea de copil, pe nume Adelina si George. Deja e prietenul lor si, cat mai curand, prietenul celorlalti copii. Minunati dascali si modesti, asa cum sta bine unui fauritor de destine.

Tudor este centrul universului nostru. El adora acest lucru si, fara indoiala, un mediu scolar cu multi copii si mai multe “militarie” l-ar fi frustrat. Deja stiu, simt, ca am facut cea mai buna alegere.

Caci educatia inseamna nu numai straduinta si provocare, ci si multe rabdare!
Succes, puiul nostru…

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.