Gran Canaria, visul unor nopți de vară

La multi ani, dragii mei prieteni! Sa aveti un an lin si frumos, dragele mele prietene!

Ne-am intors joi seara dintr-un loc absolut minunat. Mi-am luat haine prea groase pentru ceea ce ne astepta la Gran Canaria. O clima pe care o iubesc – 27 de grade ziua, 18 seara -, cu o caldura care m-a invaluit atat pe malul oceanului, dar si sub palmierului hotelului Riu, unde am stat.

Iubesc caldura iarna, asa ca ne-am rasfatat cu soare, multa odihna, cadouri (mi-a cumparat Cristi cadouri pentru sarbatorile din urmatoarele doua luni!). A fost un Revelion cu bal mascat (am dus dorul Antenei 2, asa ca ne-am uitat pe net cateva minute la Revelionul nostru), plus petreceri de ziua Regelui Juan Carlos I.

Cateva fotografii dintr-o vacanta rupta din paradis, restul sunt pe www.cristi-brancu.ro.

9 Comentarii

 1. Peisajele sunt superbe.N-avem cum sa nu ne simtim minunat si sa nu ne bucuram de astfel de locuri.

 2. Gran Canaria!
  Raiul pe pamant!
  Cu 2 ore in urma fata de Romania, nu cu 2 ore inainte asa cum a spus, in seara aceasta, Cristi.
  Un dar al oceanului Atlantic!
  Mai frumos decât frumosul?
  Întradevăr, volumul inimii creşte la maxim şi stă să-ţi spargă pieptul când ajungi în Gran Canaria.
  Frumuseţea acestui loc poate fi evocată în fel şi chip dar eu am să încerc în câteva rânduri să vă spun că această insulă, umplută de fastul şi încremenirea unui vulcan, stă acum la dispoziţia ochiului dispus să o admire şi să o descopere.
  Anotimpul decorat de palmieri, de sute de arbori plini de reflexe şi forme minunate, de mii de feluri de flori, de o împietrire grandioasă de lavă şi de o sugestivitate nelipsită de umbre misterioase, lasă să se vadă o realitate…nobilă, care răsună peste lume.
  Ce artă a compoziţiei picturale ar putea pune toate acestea la un loc?
  Un snop de aur crud mărginit de oceanul Atlantic, ca un ochi veşnic deschis, este insula Gran Canaria.
  Palmierii îţi ajung cu frunzele în inimă şi pun distanţe melancolice intre acel loc şicasnicul, din orice altă zonă, care se mai zbate muribund să reziste în memoria ta.
  Culoare, eleganţă ..toate mângâiate de o frumuseţe scăpată de zădărnicia ambiţiilor omeneşti.
  Acolo unde şoselele aleargă înebunite să te ducă spre frumos, acolo unde oceanul are drumuri despletite care dau semnificatie oricărui fel de sentiment; de la iubire la libertate, de la poiezie la nemărginire, acolo unde logodna dintre munte şi ocean te ţine dornic, în permanenţă, de călătorie, unde amurgul lunii îţi aduce mângâierea iubirii iar zorii descoperă în orice suflet amprenta unei alte identităţi….acolo este Gran Canaria.
  Acolo unde oamenii trăiesc doar pentru sufletul lor …
  Sufletele canarioţilor nu sunt târâte în scandaluri din mlaştina familiei, a vecinilor sau a oricărui fir amar de răzbunare, umilinţe, boli, sărăcie benevolă …râuri de lacrimi sau fum ieşit din oameni arşi pe dinăuntru…acolo sufletul este departe de cei care împart fel de fel de favoruri, bogăţii şi situaţii…acolo sufletul cântă şi iubeşte.
  Eu singură sunt mereu aceiaşi, dar într-un loc unde iubirea şi frumosul populează timpul am ajuns să iubesc şi oamenii şi locurile frumoase. Inima mea a avut norocul să ajungă în Gran Canaria….iar Gran Canaria mi-a oferit tot ce avea mai minunat şi în semn de rasplată îi ofer aceste gânduri alături de promisiune de-a mă întoarce.
  De la munţii plini; de conduraşi, palmieri, muşcate şi cactuşi, la coborârea abruptă în ocean, am parcurs toată insula.
  Punctul de plecare a fost mareţul port din Las Palmas, apoi toate localitaţile rurale şi toate celelalte porturi au fost hrană pentru sufletul meu. Acolo nu urmăreşti himere, năluci fugare sau incertitudini, acolo este insula sunetelor de chitară, a florilor, a iubirii şi a frumosului…a amurgului şi a zorilor ce vin cu aripile la vedere.Acolo nu întalneşti neîmpăcare sau neprimitor.
  Lasă-te botezat de oceanul Atlantic…şi nu vei mai vrea sa fii altceva decat fiu al Gran Canariei cu sufletul liber !!!!!

  Pentru totdeauna Gran Canaria!

 3. Ce frumos…iti sta bn cu parul cret, si Cristi e simpatic cu palarie 😉

 4. La multi ani! Te invidiez! superbe locurile! iar cristi in prima poza zici ca e cautator de comori ;))

 5. canda ma uit la voi imi spun ca asa arata fericirea -eu habarnam ce’i asta- cred ca simti ca plutesti ….[te rog din suflet si din inima [poate intr-o zi simti nevoia sa ajuti o femeie ,sa faci ceva ptr ea ,m-as multumi cu orice ,mi-ai reda pofta de viata ,increderea in mine ,toata viata eu ti-as multumi ridicand privirea catre dumnezeu ,[ps]am fost victima vrajitoarei rodica gheorghe si de atunci nu mai sunt om ,daca ti-as povesti ………ar fi o bomba

 6. va iubesc si va admir va urmaresc toate emisiunile

 7. Va iubesc si va admir foarte mult.Formati un cuplu minunat,va pup dulce.:-*

 8. Salut, imi place site-ul tau si vreau sa-ti spun ca o sa le trimit si prietenilor meu pe conturile de twitter si facebook.Revin cu alte comentarii. O zi buna

 9. Chiar ma interesa asa ceva

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.